teken- & schilderlessen


Bij De KunstKelder geloven wij dat iedereen kan tekenen en schilderen en dat het ook nog eens onwijs goed voor je is. Wil je graag de positieve effecten van tekenen en schilderen ervaren, terwijl je tegelijkertijd een artistieke ontwikkeling doormaakt? Dan ben je bij De KunstKelder aan het juiste adres. De KunstKelder is namelijk dé plek in Katwijk en omstreken waar je echt artisan leert tekenen en schilderen. In een ongedwongen sfeer en op eigen tempo kun je tijdens de lessen, zowel als beginnende of als gevorderde kunstenaar, jouw unieke talenten ontdekken en ontwikkelen. Los van de prachtige kunstwerken die je leert creëren, helpt het tekenen en/of schilderen je ook om even heerlijk te ontspannen. Tijdens het tekenen en schilderen komen er gelukshormonen zoals o.a. dopamine en endorfine vrij. Deze gelukshormonen zorgen voor het verlagen van stress, het verzachten van pijn en veroorzaken een intens gevoel van blijdschap. Onze missie? De kunstenaar worden die je ten diepste al bent!

wanneer


De lessen bij De Kunstkelder zijn op maandagavond, donderdagavond en op vrijdagmiddag. De lessen duren 2 klokuren. Op maandag- en donderdagavond is de les van 19:30 - 21:30 uur. Op vrijdagmiddag is er les van 12:30 - 14:30 uur én van 15:45 - 17:45 uur is er op vrijdagmiddag les speciaal voor kinderen.  De les voor kinderen is vanaf 8 jaar en heeft inloop vanaf 15:15 uur zodat ze eventueel direct vanuit school naar de teken- en/of schilderles kunnen komen. Op dit moment zijn er nog een paar plekken beschikbaar op alle lesmomenten.

waar


De KunstKelder is gevestigd in het prachtige kust- en kunstdorp Katwijk aan Zee. We zitten wel een klein beetje verstopt, tegelijkertijd is dat ook onze charme. Je vindt ons namelijk in een atelier aan huis in portiek 22 aan de Karel Doormaanlaan. Vanwege de grootte van het atelier en de individuele aandacht die wij graag aan iedere deelnemer willen bieden, zijn de groepen niet groter dan 6 participanten. Ligt Katwijk aan Zee niet echt op de route of misschien wel helemaal niet in de buurt, geen nood. Je kunt wat ons betreft ook online aansluiten en wij zorgen dat indien nodig de benodigde materialen naar je toekomen. 

investering


Ze zeggen dat geluk niet te koop is. Bij De Kunstkelder denken wij daar toch iets anders over. Van onze teken- en schilderlessen wordt je heel gelukkig. Het enige wat je ervoor hoeft te doen, is lessen aanschaffen. Dit kan in een serie van 5, 10 of 15 aaneengesloten lessen. Het prijskaartje voor een serie van 5 aaneengesloten lessen is 100 euro. Start je liever met een creatief avontuur van 10 aaneengesloten lessen, dan krijg je 5% korting waardoor je nog maar 190 euro hoeft te betalen in plaats van 200 euro. Ga je voor lange termijn geluk en schaf je gelijk 15 aaneengesloten lessen aan, dan ontvang je als dank voor je commitment 10% korting! Vul onderaan deze pagina het aanmeldformulier in of bestel de lessen via de shop. Wil je liever eerst een proefles volgen? Dat kan, geen probleem. Leuk juist! Gewoon even een Whatsappje sturen. Om te starten met de lessen hoeven er geen materialen aangeschaft te worden. De eerste lessen wordt dit volledig verzorgd door De Kunstkelder. Mocht je toch, op een gegeven moment, materialen willen aanschaffen dan is het verstandig om dit in overleg met de docent te doen. 

aanmelden


Wat leuk dat je je wilt aanmelden voor de lessen bij De KunstKelder! Nog even een laatste check voordat je het aanmeldformulier invult. Heb je de kleine lettertjes goed doorgelezen?

 


Impressie


Hieronder (en trouwens ook de drie tekeningen bovenaan deze pagina) een aantal prachtige creaties of werken in uitvoering van onze kunstenaars in opleiding. Nieuwsgierig naar wat onze kunstenaars in opleiding nog meer maken? Neem een kijkje of volg de KunstKelder op Facebook, Instagram en LinkedIn. Met trots delen we daar zoveel mogelijk van de prachtige creaties die gemaakt worden bij De Kunstkelder. Daarnaast delen we daar ook onze laatste nieuwtjes, leuke acties of verrassende info. 

 

Referenties


Barbara Petofalvi

In mijn thuisland van Hongarije ging ik al naar kunstscholen/studio's dus ik had al wat ervaring met kunstlessen. Maar wat ik bij de KunstKelder heb ervaren was iets geheel verrassends! De KunstKelder zelf is erg inspirerend en tegelijkertijd ontspannend. Als je binnenkomt, krijg je gelijk zin om creatief te zijn en wil je gelijk weten hoe je 1 van Carolines schildering op de muur kunt (na)maken. Als je alle geheimen wilt weten hoe je ook zo kunt schilderen, dan garandeer ik je dat je met Caroline in de beste handen bent. Caroline is de beste lerares die ik me zou kunnen wensen. Naast Nederlands vindt ze het ook geen probleem om (indien nodig) Engels te praten. Haar techniek en invalshoek richting kunst is compleet nieuw en uniek voor me. Elke les is een spannende uitdaging en een nieuwe ontdekking voor me. Als buitenlander is het moeilijk voor me om mezelf open te stellen aan nieuwe mensen maar Caroline heeft zo'n verwelkomende open persoonlijkheid dat het leek alsof ik met een oude vriendin had afgesproken. Haar vriendelijke persoonlijkheid en de gezellige omgeving wat ze creëert, helpt mij om de problemen in de buitenwereld te vergeten alsook dat het helpt met het focussen op kunst. Ook kun je met frisse zin in nieuwe projecten duiken. Carolines uitstekende professionalisme hielp mij om niet alleen meer van kunst te leren maar ook van mijzelf. De KunstKelder is mijn 'happy place' geworden en ik weet zeker dat voor iedereen die de lessen ook uitprobeert, hetzelfde zal gelden.


Alexander Hes

Tijdens de lockdown ben ik begonnen met tekenen. Dat lukte me aardig, maar ik was nooit tevreden over het eindresultaat. Ik wilde graag mijn tekentechnieken ontwikkelen. Via mijn werk kwam ik in contact met Caroline van De Kunstkelder. Ik heb me aangemeld voor tien tekenlessen. Meteen vanaf het begin heeft zij mij tekentechnieken geleerd waardoor mijn tekeningen gingen leven. Caroline heeft de gave om haar leerlingen de technieken zodanig bij te brengen, dat het direct uitvoerbaar is met een goed resultaat. Ik werd als haar leerling trots op mijn resultaten. Zij heeft mij zo enthousiast gemaakt dat ik na de tekenlessen verder wil. Ik ga me ook aanmelden voor schilderlessen. Caroline bedankt voor de fijne en inspirerende lessen in een leuke omgeving. 


Elisabeth Parlevliet

De KunstKelder is een van de cursussen die ik iedereen kan aanbevelen. Het is ontspannend, gezellig en je leert ook nog wat en onderling is het ook heel geslaagd. De docent, Caroline van Duijvenbode, die de cursus geeft doet het ontzettend leuk! Je leert heel veel op een leuke manier.  


Irma POLS

Behalve dat het heel gezellig is in De KunstKelder bij Caroline, is het ook heel leerzaam en krijg je veel tips om het resultaat van je tekening of schilderij te verbeteren. Echt een aanrader als je meer uit je hobby wil halen. 


Daan klok

Ik heb vijf tekenlessen gevolgd en ik heb daar een hoop van geleerd. Ik ben in korte tijd een veel betere tekenaar/kunstenaar geworden en ben daarom ook erg onder de indruk van de manier van les geven. De lessen geven je een compleet ander beeld over tekenen, je gaat anders naar afbeeldingen kijken en kan hierna ook alles op papier krijgen. Zeer tevreden en zeker een aanrader! 


Elisabeth Cohen

Het is hartstikke leuk met Caroline tijdens de lessen en ik denk ook dat mijn skills verbeterd zijn. We hebben geleerd om op een andere manier te gaan tekenen en schilderen.