Kunstwandelingen


De wereld zit vol met kunst en artistieke verrassingen, die vaak in onze alledaagse beslommeringen achteloos aan ons voorbij gaan. Gelukkig organiseert de kunstkelder sinds kort een aantal prachtige lokale en regionale kunstwandelingen met gids, die je al wandelend mee op reis nemen langs kunsthistorische locaties en bijzondere kunstwerken. Of je nu een kunsttoerist bent, een avontuurlijke reiziger of een nieuwsgierige lokale bewoner, onze gids laat je graag vanuit een ander perspectief of vanuit een onverwachte hoek kijken naar kunst in jouw dorp, stad of vakantiebestemming. Onze instapwandelingen zijn hieronder direct te boeken. Voor een kunstwandeling op maat, omdat u bijvoorbeeld liever op een andere dag  of tijdstip de kunstwandeling wilt boeken, omdat u liever een privé wandeling boekt of omdat u graag een wandeling met een grote groep wilt maken, kunt u hier vrijblijvend informatie en prijzen op maat opvragen. 

Tot ver buiten de landsgrenzen staat Katwijk al sinds 1873 bekend als kunstenaarsdorp. De schilderachtige kust, de bijzonder mooie luchten, het vroegere harde vissersbestaan en tegenwoordig het bruisende strandleven zijn al eeuwen een inspiratiebron voor nationale en internationale kunstenaars. Onze Katwijkse gids, die tevens een lokale kunstenaar en kunstdocent is, voert je elke zaterdag met heel veel liefde en vol (kunst)historische verhalen langs de prachtige kunstlijn, de boulevard en het dorp van Katwijk. We treden in de voetsporen van gerenommeerde kunstenaars zoals Israëls, Blommers, Grobe en Lieberman. Kunstenaars die niet alleen in Katwijk gewerkt, maar ook gewoond hebben. Ga je mee? De wandeling duurt ongeveer 1,5 à 2 uur. Deelname aan de kunstwandeling kost 15 euro per persoon. Hieronder kun je de kunstwandeling boeken. Betaling vindt plaats via een betaalverzoek/tikkie.  Het maximaal aantal deelnemers  aan de kunstwandeling is 15 personen. Het start/verzamelpunt is om 10:30 uur onder de boom voor de ingang van het Katwijks Museum. Vergeet niet om je museumkaart mee te nemen want het is echt de moeite waard om na de wandeling een bezoekje te brengen aan dit prachtige museum, gevestigd in een voormalige rederswoning gebouwd door architect H.J. Jesse.

Tickets


Tijdens deze unieke kunstwandeling stappen we bijna letterlijk in de voetsporen van een van de beroemdste meesterschilders uit de 17e eeuw, Rembrandt van Rijn. Het oude stadscentrum van Leiden is namelijk, wonderbaarlijk genoeg, goed bewaard gebleven. De wandeling voert ons langs bijzondere en historische locaties uit de eerste 25 jaar van zijn leven. Van de plek waar Rembrandt werd geboren, via de school waar hij les kreeg tot aan het atelier van zijn eerste leermeester. In Leiden legde Rembrandt de basis voor zijn indrukwekkende artistieke carrière. Ontdek het leven van Rembrandt en maak onderweg ook nog kennis met andere bekende Leidse grootmeesters uit de Gouden Eeuw, die misschien wel van invloed zijn geweest op Rembrandt. Uw gids, ook geboren in Leiden, verteld u onderweg alles over het leven van de jonge schilder, achtergrondverhalen, anekdotes en de roerige tijd waarin hij leefde  Ga je mee het Leiden van Rembrandt ontdekken? De wandeling duurt ongeveer 1,5 tot 2 uur. Deelname aan de kunstroute kost 15 euro per persoon. Hieronder kun je de kunstwandeling boeken. Betaling vindt plaats via een betaalverzoek/tikkie. Het maximaal aantal deelnemers is 15 personen. Het start-/verzamelpunt van de wandeling is om 10:30 uur onder de Morspoort.

Tickets


De Leidse Rembrandt

€ 15,00

De Leidse Rembrandt

€ 15,00

Een van Nederlands beste plekken om Street Art en graffiti te spotten is tegenwoordig bij uitstek de stad Rotterdam. Het hedendaagse straatbeeld is verrassend gevarieerd en ongelooflijk kleurrijk. Wat ooit in de jaren '70 begon als illegale graffiti, is tegenwoordig legaal en een samenwerking tussen kunstplatformen en de gemeente. Sterker nog, Rotterdam heeft een jaarlijks terugkerend  Street Art Festival. Kunstenaars uit binnen- en buitenland geven dan nieuw te ontwikkelen buurten en achterstandswijken kleur en een culturele boost, wat zorgt voor verbinding tussen bewoners, generaties en culturen. Steeds meer bedrijven en horecagelegenheden ontdekken ook de kracht van Street Art en zien hoe dit kan bijdragen aan de sfeer, beleving en het karakter van de locatie en de stad. Kortom, Rotterdam is een groot openbaar museum met een bijzondere collectie aan vrolijke, kleurrijke en brutale vrije straatkunst van internationaal niveau. Zien we jou binnenkort in Rotterdam? Ook leuk als teamuitje. De wandeling duurt ongeveer 1,5 à 2 uur. Deelname aan de kunstroute kost 15 euro per persoon, Hieronder kun je de kunstwandeling boeken. Betaling vindt plaats via een betaalverzoek/tikkie. Het maximaal aantal deelnemers is 15 personen. Het start/verzamelpunt is om 10:30 uur onder de klok van Rotterdam Centraal. 

Tickets